Pansion PLITVIČKA ETNO KUĆA ( PLITVICE ETNO HOUSE ) je novootvoreni u tradicijskom stilu izgrađeni objekat, smješten  u srcu ( u najužoj zoni ) Nacionalnog parka Plitvička Jezera, udaljen 1 km od Glavnog ulaza II iz pravca Dubrovnika prema Zagrebu.

Za smještaj turista za sada je namjenjena jedna kuća sa osam turističkuh soba i Restoranom zatvorenog  tipe, namjenjen  samo za goste pansiona. Kuća je izgrađena isključivo od prirodnih i ekoloških materijala (drvo i kamen), sa centralnim grijanjem na obnovljivo gorivo (drvo).

( za veči prikaz klikni na sliku )

kucakucakucakuca


Posebnu autentičnost daje korištenje u gradnji i  posebne vrste kamena *SEDRE*, koji se ranije vadio iz okolnih rijeka od kojih nastaju  Pl. Jezera i koristio kao prirodni termo-izolacioni materijal.Danas je vađenje SEDRE iz rijeka zbog zaštite jezera strogo zabranjeno, a mi smo koristili materijal od tradicionalnih starih kuća, građenih prije 100 i više godina. Tada je to bio tipični građevni materijal Plitvičkog kraja. Kuća posjeduje veliki privatni parking, sa vlastitim asfaltiranim izlazom na državnu cestu D1 Zagreb –Dubrovnik.
Odmah pored ove kuće. završavamo i rekonstrukciju i obnovu jedne tradicijske kuće  sa pomoćnim objektima i okućnicom. Ti su objekti Odlukom Minisrarstva Kulture Republike Hrvatske ,predviđeni  za očuvanje i prezentaciju turistima, kao kulturno-graditeljska baština Nacionalnog parka Pl. Jezera.

Broj posjeta

Posjete Sadržajima : 479574

Etno House